3 april 2012

Basilikakyckling med soltorkade tomater

Här kommer receptet på vår omtalade kycklingrätt. Den är verkligen smidig att göra och supergod. När du tröttnat på denna varianten så prova andra kryddor och lägg i exempelvis svamp och lök i stället för basilika och soltorkade tomater.

Ingredienser
1 kg kycklingfilé
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
2 msk kinesisk soya
2 msk kycklingfond
1/2 tsk sambal oelek
8 soltorkade tomater
1/2 tsk salt
1/2 msk basilika
Ev. färsk basilika och smulad fetaost till garnering

Gör så här:
Lägg väl tinade filéer i en ugnsfast form. Klipp soltorkade tomater i bitar och lägg dessa över kycklingen.
Värm ihop såsen. Häll såsen över kycklingen.
Stek i ugnen i en timma i 175 grader.
Garnera med färska basilikablad och smulad fetaost.

Servera med ris och sallad.

På bilden syns en fikonsallad och en tomatsallad.
Fikonsalladen innehåller förutom torkade fikon, olika slags sallader, fetaost eller getost och valnötter. Ringla över honung, balsamico och olivolja.

Vi hade ju fest förra helgen och lagade detta till cirka 35-40 personer. Receptet gånger åtta blev bra.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar