20 mars 2012

Tom Kha Gai - kycklingsoppa

Hallå där!
Idag fixade vi denna supergoda soppa på mindre än en halvtimma - så ska det vara när man kommer hem från jobbet och skolan och är hungrig.
Kyckling, som heter gai på thailändska, har smak av kokosmjölk, ingefära och lime. Receptet har vi hittat på Arla.



Ingredienser 4 port
1/2 grillad kyckling (vi bytte ut den grillade kycklingen mot två stora kycklingfiléer som vi kryddade och stekte)
1 morot
1 purjolök
1 msk vetemjöl
4 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
5 dl lättkokosmjölk
1 tsk riven färsk ingefära
ca 1 tsk sambal oelek
rivet skal och pressad saft av 1/2 lime

Gör så här
Ta bort skinn och ben på kycklingen. Skär den i strimlor.
Skala och skiva moroten tunt. Skiva purjolöken tunt. Vispa ut mjölet i vattnet i en kastrull. Låt det koka upp. Tillsätt buljongtärningar, kokosmjölk och ingefära. Lägg i kyckling och morot.
Låt soppan koka ca 3 min. Lägg i purjolöken. Smaksätt med sambal oelek och skal och saft av lime.
Koka inte soppan efter att limen är tillsatt.

Dags att hugga i, servera gärna med en klick turkisk yoghurt eller creme fraiche och givetvis ett gott bröd. Äsch nu tänkte jag att jag skulle länka till några goda rågbullar som vi gjort, (och som du kanske ser en skymt av på bilden) men vi hade inte lagt ut receptet ännu på vår lilla blogg. Men i sinom tid så....

Prova gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar