16 mars 2012

Första gången

Igår gjorde D och brorsan en grekisk sallad för första gången :) en väldigt egen grekisk sallad eftersom ingen av oss gillar oliver... Vi använde oss av ruccolasallad istället för grönsallad också. Det vi hade i var en rödlök, en gul paprika, ruccolasallad, svartpeppar, ett paket fetaost, olivolja och fyra tomater. Det blev jättegott! Men det var kanske lite väl mycket rödlök, det hade nog räckt med en halv lök.

Till salladen hade vi rotfrukter i ugn, fläskfilé och svampsås. Rotfrukterna gör du på samma sätt som vi tidigare beskrivit i ett annat recept. Vi skivade köttet i lagom stora bitar och genomstekte det i en stor stekpanna.

Vi hällde på en färdig arlasås med smak av svamp och hällde även på lite grädde som stod i kylskåpet plus lite vatten. Vi behövde inte krydda såsen för den färdiga såsen var tillräckligt kryddig. Vi lät såsen koka upp sedan var det klart!



På bilderna ser ni bland annat brorsan i sitt fina förkläde som han fått av D i julklapp :) Och se vad färgglad tallriken blev med salladen! :)

3 kommentarer: