25 mars 2012

Gammalt bös

Igår var det den stora dagen med stort D. Jag (M) hade inget uppbokat på hela dagen och jag kunde var ute i trädgården så mycket jag ville. Jag drog på mig några gamla kläder och gav mig ut med skottkärran och krattan i högsta hugg. Det var den första städningen för året - högtidligt värre. Jag kanske skulle ha finkläder på mig i stället :-)

Jag räfsade bort kvistar, löv och mossa från landen - det blev en hel massa gammalt 'bös', som jag brukar säga. Det fanns en hel del eftersom jag inte höststädar trädgården så noga. Det ska man inte har jag hört, växterna klarar sig bättre om man inte klipper ner dem på hösten. Detta lyssnar jag gärna på eftersom jag är lite trött på trädgårdsarbetet när hösten kommer.

Det riktigt kliade i fingrarna för jag ville komma ut i friska luften och göra fint. Att sedan solen sken från en klarblå himmel och fåglarna kvittrade gjorde ju inte saken sämre.


Det blev en riktigt, riktigt härlig dag, några timmars trädgårdsarbete varvades med utefika. Dottern och jag som är soldyrkare båda två satt och lapade sol ett bra tag, det var gassigt värre =)

Senare på eftermiddagen gick vi en promenad och vi bestämde oss för att gå och kolla om vi hittade några blåsippor. Det gjorde vi, det fanns massor, det var roligt att se. Dessutom fanns det både vitsippor och tussilago på ungefär samma plats. Det vet jag inte om jag sett förr.

Vi hittade som sagt vitsippor också, är inte det ganska tidigt? Givetvis hade jag med mig kameran och dottern är snäll som tålmodigt väntar på mig när jag försöker hitta ett bra motiv.

Det blev mycket frisk luft igår - det kändes gött!


2 kommentarer:

  1. Var är vitsipporna, tog batteriet slut?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det skulle man ju kunna tro. Men nej, jag tog ett par bilder men inget blev bra. Roligt att du kommenterar :-)

      Radera