27 februari 2015

Det stora äventyret - Point Dume, dag 6

Bild: Jag tror att detta är min favoritbild från resan - från naturreservatet Point Dume.
Hej igen!

Nu fortsätter jag att skriva lite om den sjätte dagen. "Vi" började ju med att gymma och att var på den underbara Zuma Beach. Nu fortsätter jag att skriva om eftermiddagens upplevelser på naturreservatet Point Dume.

En smarrig Acai Bowl

Vi skulle ha kunnat vara kvar mycket längre på stranden, men magen började knorra lite och vi ville
få ut ännu mer av dagen. Som vanligt hade Elina planer för resten av dagen. Vi gick längs stranden (och en liten bit på vägrenen) till ett ställe där de serverade jättegoda  bägare med frukt och andra nyttigheter (tror vi:)). Vi tog var sin Acai Bowl, tror jag att det hette, och det var så supergott och lagom mättande.

Fina kvarter

Vi fortsatte vår promenad genom mycket fina bostadskvarter, tydligen gick vi i kvarteren där Julia Roberts och många andra kändisar bor, men Elina var osäker på exakt var hon bodde. Ju rikare och kändare man var desto högre häckar och portar... Jag imponerades i alla fall av de fina planteringarna som många hade utanför sina höga häckar - vid vägkanten. Kanske är det så att om man inte kan visa upp sin trädgård (man vill ju inte ha insyn) så gör man fint utanför tomten i stället.

Point Dume

Vi gick vidare mot Point Dume som är ett naturreservat, med enormt fin utsikt, ett rikt fågel- och djurliv. Parkeringsplatsen utanför (en parkering utmed närmsta väg) var begränsad eftersom man inte ville att så många åt gången skulle vara i området samtidigt och det var ju bra. Det var ingen trängsel här inte - men dock helt fantastiskt vackert.

Det var oerhört vacker med de gula blommorna (som små träd) Giant Coreopsis som blommade riktigt och i stora fält. De gula blommorna lyste så intensivt mot den lika blå himlen och havet. Jag ni ser ju själva på bilden, överst på sidan. Efter en stunds googlande kom jag fram till Giant Coreopsis och att de heter höstöga på svenska.

Vi beundrade utsikten ett tag och gick sedan vidare nerför en smal trappa och kom ner till havet. Jag tror att det är klippan som kallas Point Dume (där indianer hållit till, eller hur var det Elina?). Vid den alldeles lodräta klippan såg vi några som klättrade uppför denna - hur nu det går till?

Äntligen en val!

Vi dröjde oss kvar och började sakta gå tillbaka längst stranden. Vi såg en fantastik stor och fin bouganvillea och tro det eller ej men vi såg en val!!! Åtminstone vattnet som sprutade! Klockan började närma sig solnedgång, runt 17.30, det var lite kyligare så vi drog hemåt. Vi räknade ut att vi gått cirka en och en halv mil idag. Det smakade jättegott med kvällsmat som vi åt tillsammans med barnen. Vilken dag vi haft!

/M


Ju högre häckar desto rikare/kändare personer bor här ;)
Detta är en hibiskushäck.


 


Elina njuter av utsikten vid Point Dume





Bergsklättring vid Point Dume

 

 
En maffig bouganvillea
 
Ännu en fin solnedgång och tänk att vi fick "val -plask" här idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar