24 november 2012

Malmö och Turning Torso

Kära blogg!
Idag har vi båda (M & D) farit iväg på bussresa ända till Malmö. Vi åkte kl 6.50 och var framme ca 11.20. Vi blev avsläppta vid Malmö Centralstationen och gick direkt till mammans viktigaste ärende: Turning Torso. Vi gick även vid den nya strandpromenaden och strosade runt bland de relativt nybyggda husen och imponerades av de olika arkitekturstilarna. Efter att vi gått en stund och dessutom sett Öresundsbron på långt håll genom dimman, gick vi närmare Turning Torso. Vi fick tyvärr inte besöka det eftersom det är ett bostadshus, men mamman hade bara blivit höjdrädd ändå ;)

Vi tog sedan buss tillbaka till stationen och gick därifrån mot Malmös centrum och affärerna. Vi besökte först Lagerhaus och hittade en hel del roliga och påhittiga saker. Hade man varit ekonomiskt oberoende hade man kunnat köpa halva butiken! Så mycket fint finns det. Men det hade varit för omiljövänligt också förstås...

Dottern har ett bra tag längtat efter ett par mörkblå stentvättade jeans och på Cubus hittade hon dem. 30 % på hela butiken dessutom!

Vi blev snart hungriga och smet in på Pizza Hut. Där åt vi båda varsin ugnsgratinerad pasta med olika läckerheter i.

Vi fortsatte ett bra tag i affärer och sedan tog vi en sväng till Gustav Adolfs torg när det började mörkna. Där hade en scen ställts upp och det var massa julbelysning och julstämningen var på topp. Det kan man inte säga att mamman och dottern var.. Vi var så trötta efter att vi gått upp vid 5.30, åkt buss och gått i många affärer med fel skor. Vi valde då att gå in i de sista affärerna vi ville hinna med. I de flesta fall gick vi in och vände för vi ville båda gå och fika. Vi letade ett bra tag men det slutade med att vi fikade på Espresso House på Centralstationen. Det som avgjorde att vi tog Espresso House istället för Starbucks, som låg vägg i vägg, var att de hade något med saffran. Vi har startat en tradition som går ut på att vi ska äta första lussekatten på vår julbussresa och vi hade inte hittat något kafé som sålde det. Men på kafét vi åt på hade de saffransbiscotti, så de fick vara tillräckligt nära. Vi köpte också varsin pepparkaksmuffins och varm choklad och tomtelatte. Allt var jättegott, men nu sitter vi här på bussen och känner att vi inte vill äta något sött på flera år...

Men det kommer inte hålla länge innan vi käkar sötsaker om vi känner varandra rätt. Imorgon ska vi baka både lussebullar och pepparkakor. Dottern har redan ätit en hel del pepparkaksdeg, men något ska nog finnas kvar att baka ut.
Det är och kommer fortsätta att vara en riktig mor-och-dotter-helg och det gillas starkt! Så mysigt!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar