27 november 2012

Det luktar fortfarande pepparkakor i huset :)

Hej!

När jag kom hem från jobbet idag och klev innanför dörren så möttes jag av en härlig pepparkaksdoft. Det är nu två dagar sedan dottern och jag bakade ett stor lass med pepparkakor. Men doften dröjer sig kvar.

Dessa pepparkakor är väldigt goda, jag har ökat på kryddmängden från det ursprungliga receptet och minskat mängden mjöl. Degen blir ändå ganska hård men när man bearbetat den ett tag så går det som en dans.

Receptet på pepparkakorna

Gör degen cirka ett dygn före utbakningen.
2,5 dl ljus sirap
350 gram socker
200 gram halvsmält smör
4,5 tsk ingefära
5,5 tsk kanel
3,5 tsk nejlikor
4 tsk bikarbonat
2 dl grädde
8 hg vetemjöl

Smält smör, sirap socker och grädde.
När detta svalnat blanda detta med resten.
Rör i tio minuter.
Grädda i 150 grader i cirka 8 minuter, beroende på hur tjocka pepparkakor du gör.

/M


Det blev allt från änglar, bilar, grisar till kameler:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar