4 november 2012

Babypaket till Erikshjälpen

Hej!
Min mamma (alltså dotterns mormor) och ett tio-femtontal damer syr och stickar kläder, med mera, till små bebisar i fattiga länder. De kallar sig för "Tillsammans kan vi".... och visst kan de!

254 paket

För knappt en vecka sedan var det dags för dem att packa dessa babypaket. Sedan förra packningen, som var i våras, samlade man nu ihop allt som tillverkats sedan dess och träffades för att sortera och emballera. De hade gjort 254 paket (vilket var rekord!) som de sedan åkte iväg med till Erikshjälpen i Holsbybrunn.

Vad innehåller ett babypaket?

Ett babypaket ska innehålla ett lakan, täcke/filt, örngott, skjorta, tröja, trosor, byxor, tygblöjor, tvål, handduk, tvättlapp, säkerhetsnålar och gärna en liten mjuk leksak. Det mesta syr och stickar de själva, men det kommer även in begagnade små kläder.

Tar tillvara på det mesta

Man använder sig av tyger och garner som man fått. En t-shirt i vuxenstorlek kan bli ett par mjuka babybyxor, ett stort lakan brukar bli slitet på mitten men kortändarna är bra - det blir då ett litet lakan och ett örngott eller ett påslakan. En del lämnar nya tyger också, och visst händer det att man köper ett tyg och så blir det liggande i garderoben.

Detta är ett mycket behjärtansvärt arbete och jag tycker de är så duktiga!
/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar