19 februari 2012

Ta-vad-du-har-fisk

Igår åt vi en mycket god middag. Det blev vår egna "Ta-vad-du-har-fisk", vitkålsallad med ananas, wookgrönsaker och stekt vitkål. Anledningen till att vi inte åt ris eller potatis eller liknande var att potatisen var slut och riset tog 40 minuter att tillaga, det hade vi inte lust att vänta på. I efterhand tyckte vi att det hade varit överflödigt med potatis eller ris när vi hade så mycket annat smått och gott.


Fiskrätten
Tja, vi slängde väl ihop fiskrätten så här ungefär:
1 fiskblock (vilken sort som helst)
2 dl turkisk yoghurt (kokbar)
1/2 ask färskost, grekisk vitlök
ca 1 dl spenat (frusen eller färsk)
1/2 purjolök
1 msk Singö krydda (innehåller persilja, dill, citron, peppar, sesamfrö)
1 tsk rosépeppar
salt efter behag

Smörj en form, lägg i fiskblocket, lägg över spenat och purjolök. Blanda yoghurten och färskosten och kryddorna och bred över fiskblocket. Skjuts in i ugnen i ca 200 grader ca 25 minuter.

Och det viktigaste av allt - ta vad du har, var inte rädd för att testa :-)

Tillbehören
Till detta åt vi vitkålssallad; helt enkelt riven, eller som vi gjorde, finhackade vitkål och krossad ananas.
Vi wookade grönsaker som vi kryddade med salt och peppar. Vi stekte även lite vitkålsblad och ringlade över lite honung.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar