23 februari 2012

Färggrann rödbetssoppa

Den här soppan är jättebra på många sätt. Man kan till exempel byta ut rödbetorna till vilken annan rotfrukt som helst, smidigt va?

Vi valde att använda oss av rödbetor och resultatet blev ganska lyckat ;)
Lite klumpar blev det i soppan men vad gör det?

Ingredienserna du behöver till soppan är:
4-6 stora rödbetor (750 g) eller annan rotfrukt.
1 gul lök
7 ½ dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 ½ dl mjölk/grädde beroende på hur fet soppa du vill ha.
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
Skala löken och rödbetorna och skär dem sedan i bitar. 
Mixa rödbetorna (eller annan rotfrukt) med löken i en matberedare, ta lite i taget, annars kan det vara svårt att mixa.
Lägg i blandningen i en kastrull och tillsätt vattnet och buljongtärningarna. 
Koka soppan i 5 min.

Häll i gräddmjölken, låt koka upp.
Smaksätt sist med salt och peppar.
Servera gärna med keso och gräslök.

Det är roligt att testa lite nytt och rödbetsoppa hade vi aldrig lagat innan. Receptet har vi hämta från arla.se.  Soppan blev helt klart godkänd och vi kan tänka oss att göra den igen... men då ska vi nog försöka göra den lite krämigare tror jag.


Rödbeta är rikt på B-vitaminet folsyra, som är viktigt för bla cellbildningen (Livsmedelsverket)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar