26 februari 2014

Grodda mungbönor

Hej!
I kväll var mungbönorna färdiggroddade så det var bara att hugga in. Jag har groddat denna sortens bönor några gånger tidigare och tycker verkligen att det är gott. De smakar lite som sockerärtor. Det gör ju inte saken sämre att de är så nyttiga. De är rika på mineraler, proteiner och vitamin C och E.

Jag gjorde en rejäl laddning den här gången, så det får nog bli att jag gör en soppa men groddarna en dag snart. De är jättegoda att äta precis som de är i en sallad eller på en macka. Men det kan ju vara kul att testa något annat också. 

Det är verkligen inte svårt att grodda mungbönor, så om du inte har testat innan så gör gärna det. Hur man gör står på paketet.

... och att jag äter mungbönor är dotterns förtjänst :)

Ha det gott
/Mam

1 kommentar:

  1. Ser jättegott ut! Och nyttigt förstås :) Bra jobbat! Kram

    SvaraRadera