7 maj 2012

Gott, enkelt och nyttigt snacks

Tja!
Nu var det ett bra tag sedan vi gjorde något på bloggen så nu kommer ett välbehövligt inlägg.
Vi bakade ett knäckebröd för ett tag sedan som vi nämnt i ett tidigare inlägg och det har bakats två gånger till efter det! Det är alltså ett mycket gott recept som faktiskt inte är särskilt onyttigt heller. Det består mest av olika fröer, maizena, vatten och olja. Det är superenkelt och smaken påminner lite om popcornkärnor. Det kan lika gärna ätas som snacks för så gott är det :)

Knäckebröd/Snacks/Kex
2 dl maizenamjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 ½ dl hela linfrön
1 tsk salt

1 dl rapsolja
3 dl kokande vatten
Flingsalt eller grovsalt

Blanda de torra ingredienserna.
Rör ihop oljan och vattnet i blandningen. OBS! Ta inte oljan först och rör om och sedan vattnet! Testade det en gång och det delade på sig och blev rinnigt och klumpigt om vartannat.
Bred sedan ut geggan på ett bakplåtspapper och strö över flingsalt eller grovsalt.
Grädda i ugnen i timma i 150 grader.
Stäng av ugnen och låt stå i 15 min.
Bryt knäckebrödet.
MUMS!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar