Sparrissoppan är helt klart värd att göra igen - smidig och god |
Vi hoppade över det vita vinet och tog någon matsked vit balsamvinäger i stället, och det funkade.
Antal portioner: 6
(om man har den som förrätt så räcker den till 6 personer, men som ensamrätt så räcker det inte - om man äter som vi gjorde :-)
Färdigt på: 25 min
Ingredienser
500 g grön sparris5 st schalottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin (eller 1-2 msk vit balsamvinäger)
salt och peppar
Gör så här
- Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
- Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
- Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
- Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.
Enligt Livsmedelsverket är sparris (både grön och vit) rikt på B-vitaminet folsyra, som är viktigt för bland annat cellbildningen.
/M
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar