Som ni ser så är det inte mycket kvar av ruccolasåsen - den var populär när jag bjöd på den för ett tag sedan. |
Idag har jag och dottern grillat. Vi tyckte att det var bäst att passa på nu innan det ska bli sämre väder igen. Vi grillade fläsksnitsel och åt en god sallad till. Det hade inte varit fel med den här ruccolasåsen, men vi hade inte någon ruccola hemma, så då är det ju inte så lätt - det får bli en annan gång.
Sås
50 g ruccolasallad2 msk färsk basilika
2 msk bladpersilja
1,5 dl crème fraiche eller turkisk youghurt
2 msk majonnäs
1 msk honung
ev. lite oliv- eller rapsolja
örtsalt
svartpeppar
Hacka örterna, blanda med ruccola, crème friache och majonnäs i en mixer.
Mixa några sekunder till en slät sås.
Krydda med salt och peppar och tillsätt honung och eventuellt lite olja.
... eller creme
Nästa gång ska jag prova att inte lägga i majonäsen och den turkiska yoghurten i mixern, utan bara vända ner detta. Jag misstänker att konsistensen blir lite tjockare då.Passar perfekt både till fisk och en grillad köttbit, mums.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar