Här är vårt laxrecept
2 msk raps- eller olivolja
2 stora vitlöksklyftor
2 tsk sambal olek
1 gul lök
4 frysta laxfiléer
1-2 msk mango chutney
1 stor morot
1 röd eller gul paprika
1/2 stor purjolök
1 broccoli
2-3 msk färsk ingefära
Curry, gurkmeja, timjan, oregano, salt, peppar, paprikapulver
1 burk kokosmjölk
- Välj en hög stekpanna med lock. Stek upp pressad vitlök och sambal olek i oljan.
- Hacka den gula löken och bryn i stekpannan.
- Dela de tinade laxfiléerna i tärningar (ca 4-5 bitar per filé).
- Det behöver inte vara helt genomtinade. Sänk värmen i stekpannan och lägg i laxen i stekpannan.
- Krydda rikligt. Smula över timjan, eller använd färsk om du har det hemma. Riv färsk ingefära.
- Låt ligga i pannan på medelsvag värme till laxen börjar bli genomstekt
- Tärna paprika, dela moroten på mitten och skär i smala bitar. Finstrimla purjolöken.
- Lägg i stekpannan.
- Avsluta med att hälla på kokosmjölken. Kokosmjölken är ganska söt i sig, så extra salt kan behövas. Låt koka ihop under lock i 5 minuter på medelsvag värme
- Servera med pressad potatis eller bulgur.
Det blev verkligen gott, om ni vill testa detta så är ett tips att ladda med mycket att dricka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar